Er was eens

 … de boerderij ‘Hoeve Varnebroek’ op de grens van Heiloo en Alkmaar. De boerderij, inmiddels meer dan 300 jaar oud, heeft een rijke historie, en werd vanaf 1852 door vele generaties Berger bewoond. 

Cornelis Adrianus Berger en zijn vrouw Theodora Verduin hadden zes dochters. Drie van de dochters trouwden met boerenzonen, waarvan de oudste, getrouwd met Petrus Ligthart, tot 1973 op Hoeve Varnebroek heeft gewoond. De boerentraditie is door hun zonen weer voortgezet op Hoeve Cranenbroek. 

Eén van de zes dochters, Alie Berger trouwde in 1945 met Henk Ranzijn, de fouragehandelaar die regelmatig op Hoeve Varnebroek de bestelling voor het veevoer opnam. Samen startten zij in 1968 camping ‘Klein Varnebroek’ genoemd naar de ouderlijke boerderij.

Samen met hun acht kinderen en schoonzoon Ad Zoon is het bedrijf uitgegroeid tot zijn huidige vorm. In 1985 heeft de jongste zoon Pieter en zijn vrouw Gerda het restaurant ‘Klein Varnebroek’ opgezet. Na diverse verbouwingen; de grote metamorfose in 1998 en de verbouwing van de Admiraal in 2000 is het restaurant met zijn tijd meegegroeid en draagt het met trots de naam ‘Klein Varnebroek’.

 

historie1

Gastvrijheid in optima forma.  

Leuk detail: ‘Hoeve Varnebroek’ is in de huidige foyer terug te vinden op de muurschildering van kunstenaar John Breed.