Tegenwoordig lijkt het wel alsof alles groter en uitbundiger moet. Ik heb het over cadeautjes voor kinderen. Het lijkt alsof alle kleine cadeautjes niet meer mee tellen. Toch maakte ik pas geleden nog een kind blij met een sleutelhanger. Dat heeft mij doen mij beseffen dat niet alles heel groot of extreem hoeft te zijn. Binnenkort neem ik afscheid van een groep kinderen waar ik een jaar lang als stagiaire heb gewerkt. Aan de ene kant is het heel jammer om weg te moeten gaan, maar aan de andere kant betekent dit dat ik weer een stap dichterbij mijn diploma ben. Ook voor deze groep heb ik besloten om sleutelhangers te kopen als een leuk afscheidscadeautje. Een sleutelhanger is namelijk een product wat je toch wel jarenlang zou kunnen gebruiken. Vaak wordt dit gebruikt om je fiets- of huissleutel aan te hangen. Ik besloot daarom om diverse leuke sleutelhangers voor mijn stagekinderen te kopen. Na wat zoeken kwam ik, via Google, terecht bij https://speelgoedfamilie.nl/kleine-cadeaus/sleutelhangers.

Maak je eigen sleutelhanger

Natuurlijk is het nu ook nog eens heel lastig om voor iedereen een geschikte sleutelhanger uit te zoeken. Dat de webshop diverse producten heeft, maakt het er niet makkelijker op. Eerst had ik het idee om vier verschillende sleutelhangers uit te zoeken, voor zowel de jongens als de meisjes. Al snel kwam ik een ontzettend leuk idee tegen. Je kunt er ook voor kiezen om houten sleutelhangers aan te schaffen die je kunt versieren. Van de webshop Speelgoedfamilie ontvang je houten sleutelhangers die de kinderen kunnen versieren. Dan is het een cadeau, maar tegelijkertijd kunnen de kinderen hun eigen knutselinspiratie kwijt. Zo laat ik de kinderen direct een persoonlijke sleutelhanger maken, terwijl het als een cadeautje is gegeven. Versieren kan overigens heel makkelijk met onder andere glitterlijm of verf. Je kunt ervoor kiezen om houten sleutelhangers aan te schaffen in een set van drie. De tweede optie is het kiezen voor een box met meerdere soorten houten sleutelhangers. Ik heb gekozen voor vijf setjes van drie sleutelhangers. Dit komt mooi uit met het aantal kinderen in mijn stageklas en met het budget wat ik voor ogen had. Ieder setje houten sleutelhangers bevat drie verschillende soorten vormen:

  • Een visje;
  • Een bloemetje;
  • Een hartje.

Het grote voordeel van het mogen versieren van een eigen sleutelhanger is dat zowel de jongens als de meisjes dit helemaal eigen kunnen maken. Onderlinge jaloezie wordt zo toch wel beperkt. Ik vind dat zelf een heel fijn idee. Ik vind het namelijk belangrijk dat kinderen niet het gevoel krijgen dat de ander een leuker cadeau heeft gekregen. Deze stagekinderen zitten allemaal in mijn hart en dat moet plezierig blijven.

Van kaal naar vrolijk versierd

Inmiddels liggen de setjes bij mij thuis klaar. Samen met wat pakketjes glitter, verf en stickers gaan we volgende week aan de slag. Ik heb er nu al zin in. De kinderen weten natuurlijk nog van niets, wel weten de kinderen al dat ik afscheid zal nemen. Het wordt in ieder geval geen treurige dag voor de kinderen, want ze zullen trots hun nieuwe sleutelhangers laten zien aan de ouders. Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeau? Ga dan voor de verandering een keer voor een leuke sleutelhanger! Ik weet zeker dat je er een kind blij mee kunt maken. Het kost niets, maar de reactie van het kind is toch wel goud waard. Ik heb geleerd dat jonge kinderen alles kunnen waarderen, zo ook een mooie (simpele) sleutelhanger. Kijk op https://speelgoedfamilie.nl/ voor het aanbod. Wees gewaarschuwd: ze hebben meer dan 200 verschillende sleutelhangers op voorraad.

Categories: Kinderen en Speelgoed