Misschien vind je het lastig om je kind weg te brengen naar de BSO? Veel ouders vinden het vervelend dat ze hun kind niet op kunnen halen van school. Maar het is niet nodig om je hier vervelend over te voelen. Kinderen vinden het namelijk hartstikke leuk om naar de BSO te gaan. Er zijn genoeg andere kinderen om mee te spelen en we doen elke dag twee leuke activiteiten om de ontwikkeling van de kinderen te vergroten. Dit doen we door middel van spellen, door te knutselen of door andere activiteiten. Plezier en ontspanning wisselen we af met leren van nieuwe vaardigheden. En alsof dat nog niet genoeg is bieden we ook nog eens leuke uitjes in de vakanties. Naar de BSO gaan is dus voor kinderen hartstikke leuk.

BSO goed voor de ontwikkeling

We werken met een activiteitenschema. Dit betekent dat we elke dag twee activiteiten uitvoeren met de kinderen. Dit zijn elke keer weer andere activiteiten zodat we de kinderen blijven uitdagen. Dit betekent dat we de ene keer een spel spelen met de kinderen. Het thema van dat moment staat dan centraal. Stel je voor dat het thema dan herfst is dan knutselen we iets voor de herfsttafel of spelen we een spel met kastanjes en andere voorwerpen van de herfst. Kinderen zijn niet verplicht om mee te doen en mogen hier zelf een keuze in maken. We bieden elke dag dus twee activiteiten aan zodat er voldoende keus is voor de kinderen. Elk kind is weer anders en we bieden daarom voldoende uitdaging door verschillende soorten activiteiten te doen. Op onze BSO vinden we buiten spelen belangrijk en dat is dan ook een activiteit die we elke middag weer inzetten. Dit kan in de vorm van een spel zijn maar dit kan ook betekenen dat de kinderen vrij mogen buiten spelen. Dit natuurlijk altijd onder begeleiding van een van onze pedagogische medewerkers.

Wat doen we?

Het is voor ons belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Na een lange schooldag vinden we het belangrijk dat de kinderen steeds dezelfde gezichten zien bij de BSO. Ook volgen we elk dag eenzelfde programma. Dit biedt structuur aan de kinderen. Kinderen moeten zich kunnen ontspannen na een lange schooldag. We stimuleren de kinderen om mee te doen aan activiteiten. Kinderen zijn niet verplicht om hieraan mee te doen. We vinden het veel belangrijk dat de kinderen plezier hebben en laten ze daarin ook vrij spelen. Het samenspelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Hier begeleiden we de kinderen dan ook in. We hebben strenge regels over het gamen en bieden alle kinderen hier de mogelijkheid voor. Met onze kwaliteiten zorgen we ervoor dat je kind een geweldige middag heeft. Wat doen we dan bij de BSO?

 • Elke middag is er een begroet moment.
 • We eten fruit, crackers en groenten met de kinderen.
 • We eten gezond en suikerarm.
 • Er staan elke maand een thema centraal.
 • Er zijn altijd twee activiteiten voor de kinderen.
 • Vrij spelen is belangrijk voor de kinderen.
 • Buiten spelen is onderdeel van het programma
 • We stimuleren kinderen om samen te spelen
 • Kinderen hebben veel plezier bij de BSO
 • Voor elk kind is er geschikt speelgoed
 • Activiteiten zijn zowel buiten als binnen
 • We bieden een veilige omgeving voor kinderen
 • Er worden uitjes georganiseerd in de schoolvakantie

De BSO van Ziezoo maakt er een leuke middag van voor de kinderen, plezier, samen spelen en de activiteiten staan bij ons centraal. Heb je nog vragen of wil je meer weten neem dan een kijkje op onze website http://www.ziezoo.nl/bso.

Categories: Kinderen en Speelgoed