Ik werk nu een aantal jaar voor een technologiebedrijf in Amsterdam. Ik was er ooit begonnen tijdens het laatste jaar van mijn studie. Ik kon er parttime beginnen aan een project en had extra geld nodig. Daarna ben ik gebleven bij het bedrijf, terwijl dat van te voren niet mijn plan was. Ik wilde graag na mijn studie naar het buitenland, maar had het naar mijn zin, dus ik besloot om te blijven. Ondertussen heb ik een aantal verschillende functies in het bedrijf gehad en het laatste jaar ben ik teamleider bij een projectgroep. Het is erg leuk en afwisselend werk, maar het managen van mensen vind ik nog erg lastig. We hebben een leuk team van zeven mensen uit verschillende culturen. Het is af en toe moeilijk om met mensen uit verschillende culturen te werken, maar ook erg interessant. Je moet bewuster zijn van hoe mensen kunnen reageren en hoe jij handelt. Iets wat in Nederland heel normaal is, kan abnormaal in een andere cultuur zijn. Zo nu en dan zien we dat er een klein opstootje is, maar iedereen doet zijn en haar best om de sfeer goed te houden. Als er wat spanning is, dan proberen we het altijd met elkaar uit te praten en dat gaat tot nu toe goed. Ik vind het normaal dat er af en toe spanning is, er wordt namelijk hard gewerkt en iedereen wil zich in het bedrijf laten zien. Het idee is dat de teamleden uiteindelijk doorstromen naar andere functies en dat willen ze graag. Om de sfeer goed te houden leek het mij een goed idee om een teamuitje in Amsterdam te organiseren. Het laatste teamuitje in Amsterdam was ruim een half jaar geleden, dus het werd weer tijd.  

Een escape room als teamuitje in Amsterdam

Ik vond het geen probleem om het teamuitje in Amsterdam te organiseren, maar ik wilde wel graag weten wat het team wilde doen. Ik had snel een aantal idee├źn online opgezocht en die besproken tijdens de vergadering. Tijdens de vergadering kon iedereen stemmen voor zijn, of haar favoriete teamuitje in Amsterdam. Het leek bijna iedereen leuk om naar een escape room te gaan, dus kozen we hiervoor. Online zocht ik naar een escape room in de buurt en kwam saveamsterdam.com tegen. Ik maakte op de website een reservering voor over een paar weken. Het leek mij leuk om twee groepen van vier te maken, dus ik nodigde een nieuwe collega uit voor ons teamuitje in Amsterdam. Zij zou rond de tijd van het uitje in ons team beginnen, dus het leek mij leuk om haar alvast hier bij te betrekken. Ik had ook reserveringen gemaakt bij een restaurant, zodat we na de escape room met ze allen konden eten en daarna wat drinken.

Een gezellig uitje

Ons teamuitje was erg gezellig. Iedereen vond de escape room erg leuk en de twee teams waren erg gedreven. Uiteindelijk was het verschil tussen de teams erg klein. Een escape room was een goed idee, omdat iedereen moest samenwerken en hun intelligentie moest gebruiken. Daarnaast was het een goede manier om het nieuwste teamlid te introduceren. Hierna zijn we met ze allen wat gaan eten en gaan drinken. De maandag na het uitje werd er nog veel over nagepraat en iedereen zei dat ze een leuke tijd hadden. Een escape room is een leuk teamuitje in Amsterdam

  • De escape room was uitdagend en leuk om te doen
  • Het is leuk voor teams, omdat iedereen moet samenwerken
  • Het is een competitief uitje, dat voor iedereen leuk is
  • Save Amsterdam 
Categories: Vrije tijd en Hobby