Als jij verslaafd bent, dan kun je veel baat hebben bij de hulp van een kliniek die gespecialiseerd is in verslavingszorg. Het gaat hierbij echt om een lastige materie, want lang niet iedereen heeft zelf door dat hij of zij verslaafd is en wanneer ben je dat eigenlijk? Bij sommigen is dit natuurlijk heel erg duidelijk, maar er zijn ook randgevallen. Zo is alcohol in onze maatschappij zo ingeburgerd, dat velen niet eens door hebben dat zij eigenlijk veel te veel hiervan tot zich nemen. Een wijntje bij het koken, nog een glas tijdens het eten en dan ‘s avonds nog een drankje. Hoe veel mensen doen dit niet? Het lijkt zo onschuldig, maar in de verslavingszorg krijgen ze vaak te maken met mensen die op deze manier langzaam eigenlijk toch alcoholist zijn geworden. Waar drugsgebruik vaak heel duidelijk is, is een alcoholverslaving veel minder snel op te merken. Pas als mensen echt heel veel alcohol nuttigen, begint het mensen op te vallen. Maar er kan al veel eerder een serieus probleem ontstaan. Twijfel jij of jij verslavingszorg nodig hebt, of je verslaafd bent geraakt? Je kunt online wel testen vinden hierover, die aangeven of jij drankgebruik inmiddels problematisch is geworden.

Verslavingszorg voor diverse verslavingen

Maar drankmisbruik is natuurlijk niet de enige verslaving die er bestaat, er zijn veel verschillende verslavingen waar jij verslavingszorg voor nodig kunt hebben. Je kunt dan natuurlijk ook denken aan het verslaafd zijn aan drugs en aan medicijnen. Dit laatste realiseren mensen zich weinig, dat ook hier verslaving op de loer kan liggen. Maar bij diverse vormen van medicatie is dit zeker een mogelijkheid. Denk dan bijvoorbeeld aan pijnstillers. En dan zijn er ook nog de zogenaamde gedragsverslavingen, waarbij je verslaafd bent aan bijvoorbeeld:

  • internet
  • gokken
  • werken
  • seks

Ook voor deze zaken kun je verslavingszorg nodig hebben, het kan jou immers sterk in je gewone leven belemmeren en daar zit niemand op te wachten. Al je geld verspelen met een gokverslaving of niet meer aan je werk toekomen omdat je seksverslaafd bent, dat wil je natuurlijk niet! En het klinkt misschien vreemd, maar ook aan je werk kun je verslaafd raken. Speelt een van deze zaken bij jou, dan is het zeker aan te raden om verslavingszorg in te schakelen. Zij kunnen jou helpen bij het afkicken en bij begeleiding na het verslaan van jouw verslaving.

Kies voor SolutionS

Ben jij op zoek naar een goede kliniek voor verslavingszorg? Dan ben je bij SolutionS-center.nl aan het juiste adres. Zij kunnen jou van heel veel verschillende substantie- en gedragsverslavingen afhelpen. Op hun site vind je heel veel informatie over de zaken waar ze jou bij kunnen helpen en de manier waarop zij dit doen. Als jij naar hun toegaat, dan zullen zij altijd eerst twee intakegesprekken afnemen. Hierbij wordt er gekeken naar jouw psychische en lichamelijke conditie, maar ook naar jouw achtergrond en jouw geschiedenis. Op basis daarvan kunnen ze een beter behandelplan opstellen. Heb jij een substantieverslaving, dan zal er eerst een detox plaatsvinden voordat de verslavingszorg je verder behandelt. Is jouw lichaam ontgift, dan kan er aan de slag gegaan worden met het verder behandelen van de verslaving. Dit kan tijdens een volledige opname, maar ook een ambulante behandeling is een mogelijkheid. Hierbij ga je slechts een deel van de dag naar de kliniek toe. Dit betekent dat je bijvoorbeeld ook gewoon naar school of werk kunt blijven gaan. Natuurlijk is dit niet voor iedereen een optie, de medewerkers van SolutionS vertellen je graag meer hierover. Ben je op zoek naar een kliniek voor verslavingszorg, dan is SolutionS echt een aanrader!

Categories: Mens en gezondheid